Povesti scurte pentru Halloween – Goosebumps

Hei cititori ! S-ar putea sa exagerez putin,dar pentru mine toata luna Octombrie se rezuma intr-un singur cuvant: Halloween!! Ma fascineaza atat de mult aceasta sarbatoare si semnificatiile ei incat imi petrec cea mai mare parte a timpului liber urmarind pregatirile din diverse parti ale lumii.( Faptul ca luna aceasta a reinceput si American Horror Story este un bonus). In Romania,din nefericire,Halloween-ul nu a prins amploare,dar asta nu inseamna ca nu ma pot costuma in seara de 31 octombrie si nu ma pot plimba putin prin oras :))

In cazul in care v-ati dori sa cititi ceva in spiritul Halloween-ului dar nu aveti prea mult timp liber,aceste lecturi infricosatoare scurte v-ar putea ajuta.Vorbesc, bineinteles, despre celebra serie Goosebumps lansata detumblr_nbg1tzF3Gk1tsxieqo1_500 R.L.Stine,care in prezent numara peste 60 de titluri (dintre care 17  au fost publicate si in Romania,la editura RAO).Seria s-a bucurat de un succes rasunator in toata lumea inspirand mai multe jocuri si serii de carti horror pentru tineri precum si un serial de televiziune,difuzat la Fox Kids(Jetix) intre 1995-1998. Cartile au in jur de 140 de pagini si se gasesc pe Libris la pretul de 19 lei fiecare.Cateva titluri care pe mine m-au facut curios:

Goosebums: Noaptea papusii de R.L. Stine

01Lindy găseşte într-o bună zi în gunoi păpuşa unui ventriloc şi o botează Slappy. O fi el Slappy cam urâţel, dar te poţi distra pe cinste cu el, iar fetiţa aproape se îndrăgosteşte de noua ei jucărie preferată. Numai că surioara ei devine geloasă pe toată atenţia de care se bucură Lindy de când are o păpuşă atât de interesantă. Pur şi simplu, nu-i cinstit! De ce e întotdeauna Lindy cea norocoasă? Şi astfel se hotărăşte Kris să facă şi ea rost de o asemenea jucărie. Ca să-i arate ea lui Lindy! Numai că lucruri din ce în ce mai ciudate încep să se petreacă. Iar o păpuşă nu poate fi bântuită că face atâtea prostii… sau da? Cititorule, ia seama: o să mori de spaimă!

Goosebumps: Fantoma Latratoare de R.L. Stine

E UN COŞMAR SĂLBATIC! Speriat de propria umbră. Asta spune toată2 lumea despre Cooper Holmes. Dar când familia Holmes se mută într-o casă nouă în inima pădurii, lucruri ciudate chiar încep să se întâmple. Problema e că nimeni nu crede un fricos cum e Cooper. Dar nimeni altcineva nu a auzit lătratul înfiorător din toiul nopţii. Şi nu s-a transformat în doi câini fioroşi care au dispărut din senin…

 

 

Goosebumps: Teribilul om de zapada din Pasadena de R.L. Stine

3Cititorule, ia seama: o să mori de spaimă! Jordan şi sora lui, Nicole, locuiesc în însorita Pasadena, California. N-au văzut niciodată zăpadă şi habar n-au cum e să îţi fie frig. E de înţeles, atunci, bucuria care le-a umplut sufletul când au aflat ca pot pleca împreună cu tatăl lor în Alaska, în căutarea unui „teribil om de zăpadă” care a speriat tot ţinutul îngheţat. În bucuria lor au uitat un mic amănunt: faptul că fioroasa creatură n-o să fie nici pe departe la fel de încântată de această întâlnire de grad(mult sub) zero… R.L. Stine este autorul a peste 20 dintre cele mai bine vândute poveşti de groază şi de mistere pentru tineri. „Goosebumps. Cărţile care îţi dau fiori” este seria care l-a impus ca pe unul dintre cei mai populari autori de cărţi pentru copii.

Goosebumps: O zi in tinutul Ororilor de R.L. Stine

Lizzy şi familia ei vor să ajungă la grădina zoologică, dar se rătăcesc şi 5singurul indicator pe care îl găsesc este cel care îi îndrumă către Ţinutul Ororilor. Lizzy, Luke şi Clay sunt încântaţi să descopere că angajaţii parcului de distracţii, costumaţi în orori- nişte monştri verzi, cu ochii galbeni şi chipuri drăceşti-, chiar se străduiesc să îi sperie. Şi o fac atât de bine, încât cei trei se întreabă dacă nu cumva nu mai este vorba despre o simplă prefăcătorie. Iar când descoperă că ororile nu sunt nişte tipi costumaţi, ci chiar orori, nu mai au nici o îndoială. Şi atunci să vezi distracţie! Cititorule, ia seama: o să mori de spaimă!

Goosebumps: O aventura paroasa de R.L. Stine

4PĂRUL NU ÎI STĂ BINE DELOC AZI, DAR DELOC… Larry Boyd tocmai a găsit cel mai mişto lucru în gunoi. O sticlă veche de INSTA-BRONZ. „Frecaţi şi obţineţi un bronz întunecat în câteva minute „- aşa scrie pe etichetă. Şi asta fac Larry şi prietenii săi. Dar nu se întâmplă nimic. Asta până când Larry observă părul. Un păr negru şi aspru care îi creşte pe mâini şi pe faţă. Un păr strălucitor şi respingător. Un păr care continuă să îi crească chiar şi după ce şi-l rade…

 Ati citit Goosebumps? Ce impresie v-au lasat? 😀

Eu unul am fost intotdeauna curios cu privire la aceasta serie si e posibil sa-mi cumpar un volum sau doua in viitor.Daca in schimb preferati volumele mai lungi si sunteti fani ai fantomelor mai am cateva sugestii pentru voi. Si nu uitati sa va inscrieti la concursul de Halloween activ pe blog…

 

Anunțuri

Spam-ul nu este permis pe acest blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s