Recenzie: „Blestemul din Swoon” de Nina Malkin

swoonDescriere:

Nevoită să se mute din fascinantul New York, oraşul ei natal, în Swoon, un orăşel din Connecticut, în care nu se întâmplă niciodată nimic, Dice se resemnează cu viaţa ei plictisitoare.
Până când verişoara ei, Pen, cade dintr-un copac, moment în care în trupul ei pătrunde spiritul unei fantome…

SINCLAIR YOUNGBLOOD POWERS – PE SCURT, SIN – VINE DIN SECOLUL AL OPTSPREZECELEA PENTRU A SE RĂZBUNA…

Curând, lucrurile o iau razna: Dice îl eliberează din greşeală pe Sin din trupul verişoarei sale, locuitorii din Swoon încep să fie pedepsiţi pentru păcate ale strămoşilor lor şi, pentru ca situaţia să se complice şi mai mult, Dice se îndrăgosteşte de Sin.

Recenzie:

Mi-am exprimat opinia despre erotismul literar in alte randuri,dar nu strica o mica reamintire : Fiecare autor publica ce vrea,fiecare cititor citeste ce vrea.Cu toate astea putea sa existe o limita de varsta,ceva.Am luat cartea gandindu-ma ca va fi o intunecata poveste fantasy pentru adolescenti si ce-am descoperit,frunzarind-o? Dezmat la azilul de batrani,adulter,orgie la bal,tentativa de viol…Cred ca ati prins ideea :)) Aparent aparitia unui spirit din secolul 18 declanseaza instinctele primare in toti cetatenii oraselului Swoon.Fara alte introduceri,Sin (toata lumea adopta un nume monosilabic in acest orasel).Sin apare in viata lui Dice ranit si singuratic,iar Dice,care este si ea ranita si singuratica,il accepta asa cum este.Ce conteaza ca ii transforma verisoara intr-o usuratica (nici nu mai conteaza cu cine intretine relatii,doar sa fie acolo,la numar)? Ce conteaza ca Sin flambeaza niste batranei in seara de Halloween? Ce conteaza ca ii manipuleaza prietenii si matusa in interese necunoscute? Dragostea e dragoste 🙂

Nu,nu am putut lua cartea asta in serios. Stilul autoarei este incitant- foarte usor de urmarit si comic.Dar actiunea?Cu totul alta mancare de peste. Blestemul din Swoon ar putea trece foarte usor drept versiunea necenzurata de la Twilight. Unele serii,asemenea „Instrumente Mortale” reusesc sa faca trecerea dintre comic la subiecte serioase fara dificultati. Nu vreau sa spun ca Nina Malkin a scris aceasta carte „in gluma”,dar nici de carte serioasa nu prea-mi lasa impresia. Daca ar fi scris personajul principal cu un caracter mai puternic (sa ia atitudine in loc sa priveasca orasul prabusindu-se) atunci da,m-ar fi prins cartea.Nu pot sa-i dau mai mult de trei stele,oricat de simpatic mi-ar fi fost monologul lui Dice -are si ea momentele ei sclipitoare-.

My rating:3/5

trei stele

Spam-ul nu este permis pe acest blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.